Offroad Trøndelag

Offroading i Norge

Offroadkjøring er bare tillatt på spesielle områder her i Norge. Dette er selvsagt fordi bilkjøring i terrenget skader terrenget, og ødelegger naturen. Offroadkjøring kan også bråke og være til sjenanse for andre, derfor er det viktig å ta hensyn. Det beste er å holde seg til lovlige områder, der man virkelig kan rase fra seg, uten at man gjør noe galt eller at noen klager.

Det finnes flere både små og større baner i Norge. Vålerbanen har for eksempel en to kilometer lang offroad-løype og egne biler. De arrangerer også ulike events. Et annet kjent område der man kan kjøre lovlig, er et 7000 mål stort område utenfor Rena i Hedmark, som kalles Wolfroad. Trandum i Akershus har også gode muligheter for offroad-kjøring.

Noen ganger kan det være fristende å bare legge i vei på en skogsvei, og noen skogsveier er også åpne for biler, så samt man kjører ansvarlig, og tar hensyn til naturen. Man har ikke lov til å kjøre utenfor veien, eller legge seg lenger ut eller inn i svingene, for å ”utvide” veien. Det er lurt å oppdatere seg om regelverket dersom man vil kjøre offroad, men det aller enkleste er selvsagt å melde seg inn i en klubb, slik at man kan drive med lovlig kjøring på baner.

Når det gjelder konkurranser, arrangeres de på egnede baner der både sikkerheten og tilgjengeligheten er god. Man må ha lisens for å trene eller kjøre konkurranser. Formula Offroad er en av de mest populære konkurransesportene innen offroadkjøring i Norge. Det kjøres også offroad med motorsykkel eller ATV. Dersom man liker touring, altså landeveiskjøring, med motorsykkel, kan man melde seg inn i en klubb som OTC mc.