Offroad Trøndelag

Speedway – en motorsport beslektet med offroad-kjøring

Man kan på mange måter si at motorsporten speedway er en polert form for offroad-kjøring. Speedway er en motorsykkelsport hvor førerne kjører på spesialdesignede motorsykler på en gruslagt rundbane. Svingene i denne banen er ikke doserte, og det er nettopp dette som er det spesielle med Speedway som sport.

For å få ekstra stor fart på langsidene setter en speedway-kjører venstrefoten ned i svingene slik at det bakre hjulet spinner. Det er noe rått og upolert med speedway som kan minne veldig mye om offroad-kjøring. Selv om offroad på mange måter indikerer at man kjører utenfor veier, betyr det ikke at disse foregår i utmarka, ettersom man da vil ødelegge underlaget i naturen. Offroad-kjøring foregår også på baner konstruerte til dette formålet, men banen er mye røffere og ujevn i underlaget enn på en speedway-bane som er helt flat. Speedway har vokst seg til å bli en anerkjent motorsport, og det er spesielt Polen, USA og Australia som har avlet fram gode speedway-førere.

Følg med på de kommende speedway-turneringene og legg odds på dine favoritter!

Utover høsten arrangerer FIM Speedway Grand Prix fire store speedway-turneringer i forskjellige land. Førstkommende finner sted i Slovenia i midten av september, før Stockholm står for tur i slutten av måneden. Deretter er det Polen som er arrangør, før Australia avslutter konkurranseåret 2015. Tegara Stockholm FIM Speedway Grand Prix har allerede utnevnt den tidligere verdensmesteren Antonio Lindbäck som turneringens wild card, men det er mulig at det blir vanskelig å slå amerikaneren Greg Hancock som er rangert som nummer 1 i 2015, men selvfølgelig med polakken Krzysztof Kasprzak hakk i hælene. Alle de store sportssidene følger nøye med på hvem som sees som favoritter.